www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Lineaarinen

Pitäisikö palmuöljyä todellakaan tuottaa? (Talous ja raha)

kirj. Pälkäneeltä päin, 20.11.2018, 00:22

Kysymys palmuöljyn tuotannosta on maailmalla jatkuva puheenaihe, ei vähiten sen vuoksi että se aiheuttaa syöpää, sydän- ja verisuomitauteja sekä diabetesta. Se on korvannut ruokateollisuudessa lähes kokonaan voin käytön koska se on niin halpaa. Ja kosmetiikassa sitä löytyy poikkeuksetta tuotteesta kuin tuotteesta. Palmuöljystä käytetään ruokateollisuudessa niin montaa nimeä että sen etsiminen tuoteselosteista voi olla vaikeaa. Ruoka- ja kosmetiikkateollisuuden lisäksi se on bio-polttoaineissa suurimpia orgaanisia öljytuotteita:

https://de.style.yahoo.com/sollte-man-palmol-wirklich-meiden-154334981.html

Neste on maailman suurimpia palmuöljyn ostajia. Asiasta oli aikoinaan hyvä dokumenttikin Youtubessa, mutta se on sieltä hävinnyt. Elämmekö jo "Vuonna 1984"?

  luettu 1462 kertaa

Pitäisikö palmuöljyä todellakaan tuottaa?

kirj. raaka, 20.11.2018, 07:29 @ Pälkäneeltä päin

Eikä sekään mitä se aiheuttaa elintarvikkeissa nautittuna vaan kuinkapaljon sen tuottaminen aiheuttaa muuten ympäristölle maapalolla haittaa.Maissa joissa sitä tuotetaan raivataan sen tuottamiseen aina vain lisää alueita jopa sademetsiä hävittäen.Kuinkahan järkevää luonnosuojelua sekään on vaikkapa nesteen kannaltakin ajateltuna.Siinäpä olisi vihreille sarkaa kuokkia.

  luettu 1449 kertaa

Pitäisikö palmuöljyä todellakaan tuottaa?

kirj. Pälkäneeltä päin, 22.11.2018, 00:44 @ raaka

Tästä tuotannon aloittamisensta, metsien polttamisesta, viljeiljöiden velkavankeudesta ja perheiden elämän kärsimisestä yhdessä lasten orjuuttamiseen ja koulunkäynnin katkaisemiseen kirjoitin jo vuosi/kaksi sitten. Mutta todellakin, se hyvä dokumentti asiasta on hävinnyt.

On mukava huomata että toisetkin ajattelevat minulle tärkeistä asioista samalla tavalla. Meillä on vielä toivoa muuttaa maailmaa. Ja kuten alempana sanotaan: pienistä rahavirroista se suuri joku kasvaa. Omalta osaltani olen jättänyt ostamatta palmuöljytuotteet. Vaikeaa se on koska sitä on niin monessa tuotteessa. Mutta rahaa ne isotkin herrat uskoo. Ei mitään muuta. Jos kysyntä tyrehtyy, niin tuotteetkin muuttuvat.

  luettu 1371 kertaa

Pitäisikö palmuöljyä todellakaan tuottaa?

kirj. Isojussi, 20.11.2018, 10:49 @ Pälkäneeltä päin

Tärkeä asia on Pälkäneeltä päin nostettu esille. Todellakaan ei pitäisi tuottaa.

Nää on niitä asioita, joihin kuluttajakin voi ostokäyttäytymisellään olla mukana vaikuttamassa. Niitä pieniä puroja tarvitaan vaan riittävästi.

Ruokaostoksilla on helppo tsekata mm palmuöljyttömyys ja raaka-aineiden kotimaisuus. Se on arkipäivän ympäristöteko.

Tää on artikkeli, joka jokaisen on mun mielestäni hyvä lukea:

http://www.elaintenystava.fi/artikkelit/maailmalta/237-palmuoeljy-on-sademetsien-tuho

  luettu 1422 kertaa
Keskustelun etusivulle
108387 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 12 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 12 vierasta)
Ota yhteyttä!