www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Lineaarinen

EU:sta kuuluu kummia (Talous ja raha)

kirj. Pälkäneeltä päin, 04.02.2019, 11:30

Vielä lienee muistoissa Troikan säästö/kuritus-kuurit joita jaettiin mm. Kreikalle, Irlannille, Espanjalle ja Portugalille. Sen seurauksena Kreikka on säästetty ja saneerattu sekä yksityistetty taloudelliseen tuhoon, täysin pialle. Ei käy kateeksi ihmiskohtaloita. Espanja ja Irlanti kipuilevat ja kituvat Troikan määräysten alla. Mutta entäs Portugali??

Portugalissa on nationalistinen kahden vasemmistopuolueen hallitus joka ei alistunutkaan Troikan määräyksiin. Sen sijaan että Portugalissa olisi yksityistetty, sielä kansallistettiin. Portugalissa ei kiristetty sosialisturvaa eikä nostettu verotusta vaikka Troikka vaati. Valtio perusti omat "valtionyhtiönsä" uudelleen ja antoi taloudellista tukea maan kansalaisille yritysten perustamiseen. Ja paransi sosialiturvaa. Ja mitä tapahtui??

Portugalin talous elpyi yhtä nopeasti kuin Islannin. Verotusta on pystytty alentamaan ja työttömyys on alle EU:n keskiarvon. Ja kaiken huippuna on se että Prtugali on jopa pystynyt maksanaan Troikan ylikorkoiset lainat takaisin, mikä oli ehdottomasti kielletty. Talous- ja turismi on elpynyt ja kansainvälisiä (ei EU) investointejakin valuu maahan.

Voidaan siis todeta että Troikan malli ei ole lainkaan niin toimiva kuin nationalistinen malli. Ja kuten saksalaiset sanovat Troikasta ja sen toiminnasta:" Se on ihan Schlaublesta".


Harva ymmärtää miten oligarkkien kätyrit Saksassa hallitsevat muita maita. Tiukkana pidetty talouskuuri ja matala inflaatio on aiheuttanut sen että Saksan talous on muita vahvempi. Mutta se on aiheuttanut myös sen että maan tuotteet ovat muita edullisempia. Esimerkkinä voidaan ottaa joku tuota A, joka maksaa Saksassa esim- 70e, Ranskassa 80e ja Suomessa 140e. Ja kun tuotetta kilpailutetaan, Merkel, SChlauble, Gabriel tai heidän edustajansa sanoo "Hyväksykää/tehkää näin niin me vetäydymme kilpailusta". Saksan talous kestää yksittäisten kauppojen menettämisen koska näin impperoiumista saadaan koko ajan tiukempi. Ja määräävä valta kaikissa asioissa pysyy Amerikan yhdysvalloilla, joka hallitsee/määrää Saksaa. Mutta näin taloudellisesti hallitaan maiden poliittisia päätöksiä ja poliittista suuntaa.

  luettu 124 kertaa
Keskustelun etusivulle
108379 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 13 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 13 vierasta)
Ota yhteyttä!