www.koskinverkko.com

koskinverkon etusivulle

Keskustelun etusivulle
Lineaarinen

Ihmisen perustarpeet (Yleistä keskustelua)

kirj. Pälkäneeltä päin, 11.02.2019, 15:00

Ihmisellä on muutamia perstarpeita elintoimintojen ylläpitämiseksi. Ehkä tärkein niistä on hengittäminen. Kuinka moni on kiinnittänyt huomiota hengittämiseen tai miettinyt miten hengittää?

Kysymys: Miksi yli 60 vuotias ottelija pärjää yhtäaikaa kolmelle vähän yli 20 vuotiaalle ottelijalle eikä edes hengästy? Vastaus: Hän hengittää oikein. Tämä on vain jäävuoren huippu joka johtaa kuitenkin meidän jokapäiväiseen elämään.

Hengittäminen ei ole vain ilman vaihtamista keuhkoissa ja hapen lisäämistä. Siinä yhdistyy moni asia joiden seurauksena elimistö on joko suorituskykyinen, virkeä tai väsynyt. Onko suu kuiva aamulla kun heräät? Todennäköisesti hengität yöllä suu auki. Miksi pitäisi hengittää nenän kautta?:

https://www.youtube.com/watch?v=wgwxn9mRpAY

...ehkä video antoi muutamia vastauksia. Elimistö rentoutuu paremmin, paremman verenkierron kautta aivot saavat enemmän happea, aineenvaihdunta paranee, suorituskyky parenee jne jne jne. Pyrkikäämme siis hengittämään oikein ja pitämään elimistömme vahvoina:

https://www.youtube.com/watch?v=kaefdiE4ovk

Olisi muuten mielenkkiintoista saada Paulila kommentti keskityttiinkö hänen aktiiviaikanaan hengittämiseen ja jos, niin miten. Urheilussahan palautuminen on kaikki kaikessa. Siksi Neuvostoliiton aikoina erään lääkärin puumitalla tekemä mittaus nenästäni ja kommentti "Ei tule huippu-urheilijaa" selvisi vasta myöhemmin: Levossa ei saa tarpeeksi ilmaa jotta elimistö palautuisi päivän treenistä.

  luettu 81 kertaa
Keskustelun etusivulle
108379 viestiä 8578 viestiketjussa, 132 rekisteröitynyttä käyttäjää, 5 verkossa (0 rekisteröitynyttä, 5 vierasta)
Ota yhteyttä!